Aynı gün içinde farklı nedenlerle ölenlerin sayısı bir veba salgınına eşdeğer neredeyse...Asıl vebalı kim? Asıl olan veba hangisi?
Serap Yenilmez umuda dokunuyor; umudun umutsuzluğa dönüştürülüşüne çarçur edilişine, avuçlardan kayıp gidişine bakıyor, baktırıyor. Yalnızlığı, korkuyu, aşkı, dostluğu görüyor, gösteriyor. Onunla beraber gömüyorsunuz bir ölüyü mezarına, onunla beraber izliyorsunuz bir kenti tepeden sevgilinizle. Üstelik bazen ise Camus eşlik ediyor, bazen de Marquez. Ne derse desin, anlıyorsunuz ki; temelde yazarın derdi; "büyük şehirlerindeki vebalı yaşamlar." O, vebalıları arıyor.
Fonda Vivaldi var. Sahnede kentin vebalı yaşamları. Bir de yazarın umutsuzluğu, yalnızlığı, korkusu ve intikamı. O güçlü "dil"iyse, en büyük silahı...
Sayfa: 116 Hamur: 2. hamur ISBN: 9789944126618 Boyut: 12 x 20 cm Baskı Tarihi: Ekim 2007 Özgün Dili: Türkçe
Yazar Hakkında 22 Ağustos 1974’te Kırşehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu orada, liseyi babasının görevi nedeniyle geldiği Bursa’da, Çelebi Mehmet Lisesi’nde tamamladı. 1995’de Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Üniversiteden sonra otomotiv sektöründe iş hayatına atıldı. Halen aynı sektörde çalışmaya devam ediyor.
On iki yaşında şiirle yazmaya başlayan Yenilmez, daha sonraki yıllarda öykü ve denemelere yöneldi. 2003 yılında başlayan Yücel Balku Öykü Atölyesi’ne katıldı. Bursa’da Yaşam Dergisi’nde “Yitik Şehir” isimli ilk öyküsü yayımlandı. Yücel Balku’dan sonra Hakan Akdoğan liderliğinde devam eden atölyede asistan olarak çalıştı. Yazar Hakkynda 22 Ağustos 1974’te Kırşehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu orada, liseyi babasının görevi nedeniyle geldiği Bursa’da, Çelebi Mehmet Lisesi’nde tamamladı. 1995’de Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Üniversiteden sonra otomotiv sektöründe iş hayatına atıldı. Halen aynı sektörde çalışmaya devam ediyor.
On iki yaşında şiirle yazmaya başlayan Yenilmez, daha sonraki yıllarda öykü ve denemelere yöneldi. 2003 yılında başlayan Yücel Balku Öykü Atölyesi’ne katıldı. Bursa’da Yaşam Dergisi’nde “Yitik Şehir” isimli ilk öyküsü yayımlandı. Yücel Balku’dan sonra Hakan Akdoğan liderliğinde devam eden atölyede asistan olarak çalıştı.