"İnsanlığın yönetilmeye ve çalışmaya ihtiyacı yoktur. İnsanlığın icat ettiği devlet denilen bu makinaya ihtiyacı yoktu. Düşüncesinin nesneye indirgediği yorumları dünyayı, yaşamı zehirlemiştir insanlık. İnsan dünyanın en zehirli bitkisidir. Suları, bitkileri, yeri, göğü zehirlemiştir. Dünyanın hastalığının adı in-sandır; inancının hayaletlerine tutuklu. Kabesi nesnelerdir. İnsanlığın inancı-nın hayaletlerine tutuklu. İnsanlığın hastalığı, kronik şizofrenidir. Şimdiki anın içinde yaşıyor olsa da idare eden düşünceleri geçmişleridir. Anını pas ge-çen. Her şey biter, an bitmez. An sonsuzluğun ta kendisidir. Atılı olduğu dünyanın dini özgürlüktür. İnsan özgürlüğüne ihanet etmiştir. Bu masada bulduğum defter bana bir peygamber tebliği gibi gelmişti. Defalarca okudum. Bu defter bana ayna tutmuştu. Yıkılmıştı zihnimdeki umutlarım."
Sayfa: 117 Hamur: 2. hamur ISBN: 9786057979100 Boyut: 13x19,5 cm Baskı Tarihi: Eylül 2018 Özgün Dili: Türkçe
Yazar Hakkında 1954'ta Hatay, Samandağ'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samandağ'da yaptı. 1978'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1981-1985 yılları arasında Mamak'ta tutuklu olarak kaldı. Yurtdışına çıktıktan sonra, 1986-1988 arasında London School of Economics'te (LSE) lisans üstü eğitimini bitirdi ve doktorasını tamamladı. Doktora tezinde AB'nin dış politika belirleme sürecini ve AB-Türkiye ilişkilerini inceleyen Mehmet Uğur, 1990 yılından beri çalıştığı ve halen Jean Monnet kürsüsü başkanlığını yürüttüğü Greenwich Üniversitesi'nde iktisat bölümünde öğretim üyesidir; makro-iktisat, uluslararası iktisat ve Avrupa kamu politikası dersleri vermekte, Avrupa Kamu Politikası baskılı üst lisans programını yönetmekte ve Avrupa bütünleşmesi ve AB dış ilişkileri konularında çalışma yapan doktora öğrencilerine danışmanlık yapmaktadır.
Yayınları arasında Avrupa Birliği'nde Ekonomi Politika Konuları ve Açık Ekonomide Makroiktisat Politikası başlıklı iki derleme ve entegrasyon teorisi, makro-iktisat, AB ticaret politikası, küreselleşme ve AB-Türkiye ilişkileri konularında çok sayıda makale vardır. N. Canefe'yle birlikte derlediği Türkiye ve Avrupa Entegrasyonu bu yıl Routledge'dan yayımlanacaktır. Halihazırda, bölgesel entegrasyonun 'kamu yararı' üretimi üzerindeki etkisi ve UNESCO'nun başlattığı 'sınırsız göç' projesi kapsamında serbest dolaşımın küresel düzeydeki yönetimi konularında araştırma yapmaktadır. Hayatını Brighton'da sürdürmekte olan yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.Yazar Hakkynda 1954'ta Hatay, Samandağ'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samandağ'da yaptı. 1978'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari İlimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1981-1985 yılları arasında Mamak'ta tutuklu olarak kaldı. Yurtdışına çıktıktan sonra, 1986-1988 arasında London School of Economics'te (LSE) lisans üstü eğitimini bitirdi ve doktorasını tamamladı. Doktora tezinde AB'nin dış politika belirleme sürecini ve AB-Türkiye ilişkilerini inceleyen Mehmet Uğur, 1990 yılından beri çalıştığı ve halen Jean Monnet kürsüsü başkanlığını yürüttüğü Greenwich Üniversitesi'nde iktisat bölümünde öğretim üyesidir; makro-iktisat, uluslararası iktisat ve Avrupa kamu politikası dersleri vermekte, Avrupa Kamu Politikası baskılı üst lisans programını yönetmekte ve Avrupa bütünleşmesi ve AB dış ilişkileri konularında çalışma yapan doktora öğrencilerine danışmanlık yapmaktadır.
Yayınları arasında Avrupa Birliği'nde Ekonomi Politika Konuları ve Açık Ekonomide Makroiktisat Politikası başlıklı iki derleme ve entegrasyon teorisi, makro-iktisat, AB ticaret politikası, küreselleşme ve AB-Türkiye ilişkileri konularında çok sayıda makale vardır. N. Canefe'yle birlikte derlediği Türkiye ve Avrupa Entegrasyonu bu yıl Routledge'dan yayımlanacaktır. Halihazırda, bölgesel entegrasyonun 'kamu yararı' üretimi üzerindeki etkisi ve UNESCO'nun başlattığı 'sınırsız göç' projesi kapsamında serbest dolaşımın küresel düzeydeki yönetimi konularında araştırma yapmaktadır. Hayatını Brighton'da sürdürmekte olan yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.